BMW відмовиться від автомобільних ключів


Опубликованно 24.09.2017 00:50

BMW відмовиться від автомобільних ключів

У компанії BMW вивчають можливість повної відмови від автомобільних ключів на користь мобільних додатків на смартфонах. Про це з посиланням на члена ради директорів, відповідального за продажі німецького автовиробника, Яна Робертсона, повідомляє агентство Reuters.

«Чесно кажучи, скільки людей дійсно користуються ключами сьогодні? Ніхто ніколи не виймає ключі з кишені. Так навіщо носити їх з собою? Тому ми вивчаємо, чи можна відмовити від них», – заявив Робертсон.

Вже зараз у компанії BMW є мобільний додаток, за допомогою якого власник машини може відкривати і закривати замки, а також стежити за станом автомобіля дистанційно і відправляти на його навігаційну систему дані до планованої поїздки. Програма доступна для пристроїв на базі iOS, так і на базі Android.

Крім цього, для деяких моделей BMW доступний ключ з дисплеєм, за допомогою якого власник автомобіля може робити майже все те ж саме, що і за допомогою смартфона: перевіряти, чи закриті двері, отримувати дані про кількість технічних рідин та пального, а також програмувати крлимат-контроль. Такий ключ дебютував разом з седаном 7 серії останнього покоління.



Категория: Автомобили