НАБУ розкрило деталі затримання депутата Київради


Опубликованно 25.09.2017 06:20

НАБУ розкрило деталі затримання депутата Київради

За версією слідства, затриманий, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин, організував злочинну схему заволодіння трьома ділянками вартістю понад 3,5 млн грн.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали депутата Київради та його спільника за підозрою в незаконному привласненні земельних ділянок у столиці, повідомляє вранці в четвер прес-служба НАБУ.

Раніше ЗМІ повідомили про затримання депутата Київської міської ради, колишнього соратника екс-мера столиці Леоніда Черновецького Сергія Кримчака (фракція "Єдність"). До цього детективи провели обшуки в офісах компаній, помічників і родичів Кримчака.

Читайте також: Перевзулися в повітрі. Політики-хамелеони України, звідки вони беруться?

"За версією слідства, затриманий в 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн", — сказано в повідомленні на сторінці в Facebook.

На думку детективів, суть схеми полягала в тому, що чиновник з допомогою родича заволодів земельними ділянками в Шевченківському районі столиці, після чого легалізував їх допомогою внесення в статутний фонд підприємства, заснованого подільником.

НАБУ/Facebook, 14 вересня 2017



Категория: Киев