У ДСНС повідомили драматичні подробиці гасіння пожежі на складі полімерів


Опубликованно 29.09.2017 02:40

У ДСНС повідомили драматичні подробиці гасіння пожежі на складі полімерів

Гасіння пожежі ускладнювалося і тим, що в пожежних гідрантах, які перебувають на території об'єкта, було недостатній тиск води, і воно постійно змінювалося. Про це в ефірі "ГС" повідомила керівник прес-служби ДСНС Світлана Водолага.

Цієї ночі у Києві горів склад полімерних матеріалів. Це сталося в Деснянському районі Києва. Підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій оперативно відреагували на інцидент і ліквідували пожежу. Як зазначається, жертв і постраждалих в результаті пожежі немає.

Пожежа на складі в Києві: на місці інциденту

Що сталося на складі полімерних матеріалів і наскільки масштабною була пожежа, в ефірі радіостанції Голос столиці розповіла керівник прес-служби ДСНС Світлана Водолага.

"Виклик до нас надійшов у 23-42. Коли прибули перші підрозділи рятувальників площа пожежі вже становила близько 2,5 тис квадратних метрів. У результаті впливу температури сталося обвалення будівельних конструкцій, тобто даху складського приміщення, і площа пожежі поширилася на 3,5 тис квадратних метрів. Пожежні гідранти, які перебували на території об'єкта, у них було недостатнє давлние води, воно постійно змінювалося, тому рятувальникам довелося прокладати магістральні лінії за більш ніж 600 метрів від об'єкта. Крім того, на території складу знаходиться електростанція, напругою 10 тисяч вольт, а працівники "Київенерго" відключили даний об'єкт тільки в дві години ночі, тобто рятувальники все це час ризикували власними життями", — зазначила речник відомства.

За її словами, пожежу вдалося локалізувати трохи пізніше трьох годин ночі.

"В п'ять годин ранку пожежу було повністю ліквідовано", — додала Водолага.



Категория: Киев