Новий рекорд: Pirelli розігнала скутер до 142 км/год


Опубликованно 01.10.2017 05:20

Новий рекорд: Pirelli розігнала скутер до 142 км/год

Виробник шин компанія Pirelli спільно з мотоклубом Benelli і виробником запчастин Malossi встановив шість світових рекордів швидкості в Бонневилле. У встановленні рекорду взяли участь три скутера Benelli 491, технічної доведенням яких займалася компанія Malossi. Найкращим результатом стало 142 кілометри на годину.

Два рекорди в категорії 50-кубових скутерів встановив інженер проекту Фабіо Фазі. На кілометровій трасі і трасі протяжністю 1,6 кілометра він розігнався до 114,3 кілометра в годину (в обох випадках).

Ще чотири рекорди на скутерах з двигунами 85 і 100 кубічних сантиметрів встановив колишній гонщик серії супербайк Мауро Санчини. Він показав максимальну швидкість 133 і 142 кілометрів на годину. Всі скутери були взуті в нові шини Pirelli Diablo Rosso Scooter.

Японський мотоцикліст Масару Абе проїхав на задньому колесі мопеда понад 500 кілометрів. Йому вдалося перевершити попереднє досягнення, встановлене 25 років тому. Через пару годин після старту у Абе сильно захворіла спина, однак він прямо на ходу прийняв болезаспокійливі і продовжив рух. Здався Абе після 13 годин.



Категория: Автомобили