Поліція пішла на штурм наметового містечка під Радою


Опубликованно 19.10.2017 01:30

Поліція пішла на штурм наметового містечка під Радою

За даними ЗМІ, спецназівці почали наступ на намети зі сторони кута вулиці Шовковичної та Грушевського. Правоохоронці підбігли до перших наметів, але активісти стали відбиватися.

Поліція почала штурмувати наметове містечко на вулиці Грушевського в центрі Києва, передає УНІАН.

Повідомляється, що спецназівці почали наступ на намети зі сторони кута вулиці Шовковичної та Грушевського. Правоохоронці підбігли до перших наметів, але активісти стали відбиватися.

Також повідомляється, що силовики почали застосовувати сльозогінний газ, серед постраждалих опинився народний депутат України від "Самопомочи" Єгор Соболєв.

Поліція пішли на штурм наметового містечка під Радою

За даними УНІАН, у момент штурму більшість активістів перебували на розі Грушевського та Липській, звідки, за попередніми даними, планувався похід мітингувальників до Адміністрації президента України.

Тренд дня: протести в Києві. "Цю революцію назвуть цапиною"

Також на розі Грушевського та Липській стоїть кордон нацгвардейцев і спецназівців чисельністю до 300 чоловік.

На даний момент обстановка спокійна, але після спроби штурму деякі активісти з допомогою лома та інших залізних предметів почали витягувати плитку з тротуару на вулиці Грушевського.

У вівторок, 17 жовтня, кілька тисяч осіб з прапорами партій "Національний корпус" (створена на базі спецбатальйону "Азов"), ВО "Свобода", а також партії екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі "Рух нових сил", ВО "Батьківщина", "Об'єднання "Самопоміч", "Громадянська позиція" та ряду громадських організацій розпочали акцію протесту біля Верховної Ради з вимогами скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, а також створити антикорупційний суд. Правоохоронці посилили охорону громадського порядку в урядовому кварталі, поліція перекрила рух на центральних вулицях.

В результаті зіткнень в центрі Києва постраждали кілька людей, в тому числі двоє правоохоронців. Підсумком мітингів стало встановлення наметів під будівлею Ради на вулиці Грушевського.



Категория: Киев