Київський центр крові об'єднають зі станцією переливання крові Південно-Західної залізниці


Опубликованно 28.10.2017 01:33

Київський центр крові об'єднають зі станцією переливання крові Південно-Західної залізниці

Київський міський центр крові планують реорганізувати шляхом злиття з державним підприємством "Дорожня станція переливання крові Південно-Західної залізниці".

Як повідомляє прес-служба Київради, зараз у комісіях міськради розглядається відповідний проект рішення про створення комунального некомерційного підприємства "Київський міський центр крові".

Зокрема повідомляється, що його вже погодила сьогодні на засіданні постійна комісія з питань охорони здоров'я та соціального захисту.

За підрахунками Департаменту охорони здоров'я КМДА, злиття дозволить створити єдину потужну службу крові, яка зможе збільшити обсяги заготівлі донорської крові і при цьому мінімізувати фінансові витрати зі столичного бюджету. Злиття двох структур також необхідно, оскільки Київський міський центр крові має застаріле майно, а після реорганізації за структурою буде закріплено обладнання та оснащення державного підприємства "Дорожня станція переливання крові Південно-Західної залізниці".

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Дмитра Турчака, оснащення Київського міського центру крові апаратурою та обладнанням перебуває на рівні 80-90 років. Протягом останніх 12 років матеріально-технічна база не оновлювалася.

«Обладнання морально застаріло. Загалом зношеність основних фондів служби крові досягла 85-95%. За рахунок об'єднання закладів та запровадження централізованого обстеження заготовленої донорської крові частково вирішиться питання кадрового дефіциту. Брак лікарів і медперсоналу лабораторної служби одного закладу буде покрита за рахунок профільних працівників іншого", - прокоментував він.

Проект рішення повинен також розглянути постійна комісія Київради з питань власності. Після цих погоджень його винесуть на розгляд депутатського корпусу на пленарному засіданні.

Теги: донорство крові, Київський міський центр крові



Категория: Здоровье