У Дрогобичі відкрито скринінговий центр для діагностики онкозахворювань у жінок


Опубликованно 29.10.2017 05:28

У Дрогобичі відкрито скринінговий центр для діагностики онкозахворювань у жінок

У Дрогобицькій міській лікарні № 3 відкрито Міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок.

Це один з шести центрів у Львівській області, які створені завдяки співпраці Моз, Світового банку та Департаменту охорони здоров'я ЛОДА в рамках впровадження програми скринінгу серед жінок.

Центр забезпечений обладнанням для проведення гінекологічного огляду з цитологічним дослідженням, обстеження за допомогою кольпоскопа та УЗД дослідження, а також проведення мамографії. Загальна вартість медичного обладнання становить 9,36 млн. грн.

У центрі запроваджено повний цикл ведення електронної медичної картки пацієнта безпосередньо з робочих місць реєстратора, гінеколога, лікаря УЗД, цитолога, рентгенолога і лікаря мамолога. Програмний продукт «Електронний реєстр жіночого населення» проходить тестування і вже скоро запрацює у звичайному режимі.

Протягом роботи мамографа в тестовому режимі, вже обстежено 500 жінок, з них 90% проходили таке обстеження вперше. З обстежених жінок виявлено 25 випадків злоякісних новоутворень.

Всі обстеження є безкоштовними.

Скринінговий центр у Дрогобичі буде обслуговувати близько 100 тисяч жінок, які проживають у Дрогобицькому районі.

Теги: профілактика хвороб, скринінг, медицина Львощины



Категория: Здоровье