У Києві на Подолі відкрилася нова медична амбулаторія


Опубликованно 30.10.2017 03:31

У Києві на Подолі відкрилася нова медична амбулаторія

У Києві для жителів Подолу запрацювала амбулаторія загальної практики - сімейної медицини сучасного європейського зразка.

Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови Віталія Кличка.

Зокрема повідомляється, що ця амбулаторія в "Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1" Подільського району відкрито в рамках пілотного проекту з реформування медичної галузі столиці.

На відкритті Кличко нагадав, що недавно тут була стара поліклініка, в якій зараз зроблено ремонт і впроваджена нова система надання медичних послуг.

«Я можу сказати, що це європейські стандарти обслуговування пацієнтів», - підкреслив Кличко.

На проведення капітального ремонту та закупівлю обладнання та оснащення амбулаторії з міського бюджету було виділено майже 3,5 млн грн. Амбулаторія буде обслуговувати до 14 тис. жителів району. Тут будуть застосовуватися сучасні методи дослідження. Крім того, введена система "Електронна медицина".

Оснащення амбулаторії дозволить робити скринінгові дослідження, в тому числі вимірювання рівня цукру, холестерину і консультування на ВІЛ-інфекцію та інші. В амбулаторії працюють 6 лікарів загальної практики-сімейної медицини, лікар кабінету «Здорової дитини», завідувач амбулаторією і медичні сестри, реєстратори та молодший персонал.

Кличко також нагадав, що наприкінці минулого року ряд медзакладів Подільського району були підключені до електронної системи Helsi. Відкрилася амбулаторія також підключена до цієї системи.

«Така електронна черга зручна як для лікарів, так і для пацієнтів. Пацієнти можуть записатися на прийом до лікаря на час, коли їм зручно, і при цьому не виходити з дому і не чекати в чергах. Також лікарі можуть більш ефективно витрачати свій робочий час», - додав мер Києва.

Крім того, зазначив Кличко, пацієнти можуть самостійно обрати лікаря, до якого хочуть потрапити на прийом, а лікар отримує зарплату, враховуючи кількість осіб, які до нього звернулися.

«Це - здорова конкуренція. Таким чином підвищується рівень медичного обслуговування і якість послуг», - підкреслив Кличко.

За даними КМДА, щодня система дозволяє записуватися на прийом до лікарів понад 800 пацієнтам - мешканцям Подолу. Та нею вже скористалися понад 35 тисяч жителів району.

Всього в Києві працює тепер 258 амбулаторій загальної практики - сімейної медицини.

Теги: столична медицина, амбулаторія сімейної медицини



Категория: Здоровье