У київські лікарні та дитсадки почали подавати тепло


Опубликованно 31.10.2017 01:26

У київські лікарні та дитсадки почали подавати тепло

Столична энергоснабжаюшая компанія «Київенерго» почала подавати тепло на об'єкти соціальної сфери: дитячі садки та медичні установи. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Київенерго» підключає до централізованого опалення об'єктів соціальної сфери. Тепло почали отримувати дитсадки та медичні установи», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що дата підключення теплопостачання для інших об'єктів соціальної сфери столиці та бюджетних організацій та установ поки залишається невизначеною. Така невизначеність викликана дисбалансом реальної закупівельної вартості газу (7,9 тис. грн за 1 тис. куб. м), який компанія використовує для виробництва теплової енергії, і тим значенням (4,9 тис. грн за 1 тис. куб. м), яке закладено їй в тариф регулятором – Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Як повідомлялося, раніше голова наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков повідомив, що згідно з постановою Кабміну №187, вартість газу для потреб населення становить 7,9 тис. грн за тис. куб. м. Саме за цим тарифом «Київенерго» купує газ у «Нафтогазу». При цьому, за рішенням НКРЭКУ, для бюджетних організацій встановлена ціна – 4,9 тис. грн за тис. куб. м. У компанії також оцінили збиток, який «Київенерго» отримає до кінця цього року від такого дисбалансу на рівні 541 млн грн.

З 9 жовтня у Києві розпочався опалювальний сезон у закладах соціальної сфери згідно з окремим розпорядженням КМДА №1235 «ПРО теплозабезпечення об'єктів соціальної сфери».

Довідка УНІАН. «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК. У 2016 році компанія отримала 2,58 млн грн чистого прибутку проти 1,695 млрд грн чистого збитку в 2015 році.

Теги: опалення лікарень



Категория: Здоровье