У столиці планують реорганізувати стоматологічну галузь


Опубликованно 05.11.2017 00:09

У столиці планують реорганізувати стоматологічну галузь

Постійна комісія Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту погодила проект рішення «Про створення комунального некомерційного підприємства «Київська стоматологія».

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Зокрема повідомляється, що проект рішення передбачає злиття 14 стоматологічних установ охорони здоров'я Києва та утворення на їх базі комунального підприємства «Київська стоматологія».

Як повідомляється, стан матеріально-технічного забезпечення стоматологічних лікарень столиці знаходиться в критичному стані. Зокрема, критичною є зношеність стоматологічного обладнання в лікувальних установах Києва, близько 70% обладнання підлягає заміні. Недостатньо також оснащення таких лікарень діагностичним і фізіотерапевтичним обладнанням.

Директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Дмитро Турчак пояснив, що за останні роки бюджетне фінансування стоматологічної галузі не було достатнім. Коштів вистачає лише на заробітну плату персоналу і на комунальні послуги установ. Фінансування витрат на вироби медичного призначення та медичну техніку, стоматологічні матеріали на лікарські засоби поки що відсутня в достатньому обсязі. Він додав, що в нинішніх умовах лікарні позбавлені ресурсів і фінансової самостійності для того, щоб фінансово мотивувати працівників.

За словами Турчака, прийняття рішення допоможе оптимізувати існуючу мережу лікувально-профілактичних установ Києва, поліпшити рівень надання медичних послуг та підвищити стоматологічне здоров'я киян, поліпшити матеріально-технічне забезпечення лікарень та їх персоналу.

Проект рішення також повинна розглянути постійна комісія Київради з питань власності. Після всіх узгоджень в комісіях проект буде винесений на розгляд депутатського корпусу на засідання Київради.

Теги: стоматологічна служба Києва



Категория: Здоровье