У Києві прибрали образливі написи на адресу поляків


Опубликованно 05.11.2017 03:51

У Києві прибрали образливі написи на адресу поляків

У прес-службі поліції уточнили, що повідомлення про акт вандалізму надійшло в суботу, фарбу на мурал із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II завдали вночі.

Поліція Києва проводить перевірку і з'ясовує обставини акту вандалізму над будинком із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II, яке нещодавно з'явилося на будинку, повідомили РІА Новини в прес-службі поліції міста. Комунальні служби вже прибрали з будівлі в центрі Києва образливі написи.

День захисника в Україні: з маршами, парадами і розбитими пам'ятками

У суботу польські ЗМІ повідомили, що невідомі в Києві нанесли свастику і написи антипольської спрямованості на фасад будівлі, де в неділю повинні відкрити барельєф Папи Римського Іоанна Павла II. Прес-секретар посольства Польщі в Україні Кароль Язовский уточнив, що серед інших написів присутні такі, як "ЄС не пройде", "Прибрати", "Польща — собача кров", а також зображення свастики.

"Там мурал, дійсно є таке повідомлення, що дійсно пошкодили фарбою невідомі особи. Зараз проводиться перевірка, поки що більше ніякої інформації немає", — повідомила представник прес-служби поліції.

У Києві з'явилися написи антипольські

За її словами, проводяться слідчі дії, проте інформації про відкриття кримінальної справи поки що немає.

У прес-службі уточнили, що повідомлення про акт вандалізму надійшло в поліцію в суботу, фарбу на мурал завдали вночі.

Пізніше в ЗМІ з'явилися фотографії, на яких видно, що образливі написи були залишені внизу на фасаді будинку, на якому зображений Іоанн Павло II. Також ЗМІ пишуть, що після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули написи.

Будинок із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II

Дивіться також інфографіку: Марші УПА і зіткнення: 14 жовтня у фактах

Муралом називають живопис на архітектурних спорудах та інших будівлях. У Києві в останні роки стала популярна така живопис, зображення різної тематики регулярно з'являються на будинках у різних районах міста. Так, нещодавно на одній з будівель в центрі міста з'явилося зображення Іоанна Павла II.

Раніше влада Києва вирішили перейменувати вулицю Патріса Лумумби у вулицю Івана Павла II. У неділю запланована офіційна урочиста церемонія відкриття вулиці.



Категория: Киев