Під Радою залишаються тільки прихильники Саакашвілі, інші йдуть


Опубликованно 05.11.2017 03:51

Під Радою залишаються тільки прихильники Саакашвілі, інші йдуть

. Партія екс-голови Одеської облдержадміністрації, колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі "Рух нових сил" продовжить акцію протесту в Києві, інші політичні сили припиняють участь у мітингу, говориться в спільній заяві організаторів акції.

У вівторок кілька тисяч людей з прапорами націоналістичних партій "Національний корпус", "Свобода", прихильники партій "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч" та ряду громадських організацій розпочали акцію протесту біля Ради. Вони вимагають скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, а також створити антикорупційний суд. У четвер Рада приступила до виконання деяких вимог, зокрема відправила на розгляд у Конституційний суд закони про скасування депутатської недоторканності і почала розгляд виборчого законодавства.

"Рух нових сил" Михайла Саакашвілі прийняла рішення залишатися з людьми у наметовому містечку для продовження акції протесту, всі інші учасники протесту продовжують домагатися виконання наших спільних вимог власними методами", — зачитав заяву організаторів громадський активіст Олександр Леменов.

За словами Леменова, акція досягла успіху тільки по одному з трьох вимог — скасування депутатської недоторканності, законопроект про яку Рада направила на аналіз в Конституційний суд. За його словами, через місяць — максимум два законопроект повинен повернутися в Раду і на наступній сесії має бути прийнятий.

Леменов заявив, що на вимогу про реформу виборчої системи мітингувальникам вдалося домогтися, що Рада "вперше за три роки" зайнялася цим питанням. Депутати продовжать добиватися ухвалення реформи через два тижні і будуть вимагати прийняття нового виборчого закону до кінця поточної сесії, наголосив він. У той же час Леменов зазначив, що третій пункт вимог мітингувальників про створення антикорупційних судів був повністю провалений.

Раніше в четвер парламент України відхилив три законопроекти про вибори депутатів, які передбачають зміну виборчої системи, на ухваленні яких наполягають мітингувальники біля стін Ради.



Категория: Киев