Рівненщина: причиною масового отруєння першокласників в їдальні стала сальмонела


Опубликованно 06.11.2017 02:08

Рівненщина: причиною масового отруєння першокласників в їдальні стала сальмонела

У Рівненській області з'ясовано причини масового харчового отруєння першокласників у шкільній їдальні районного центру Зарічне та встановлений діагноз постраждалим.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у рівненському обласному лабораторному центрі, встановлено, що причиною отруєння дітей Заречненской школи стала бактерія «сальмонела ентерітідіс».

Обставини, що сприяли виникненню і поширенню спалаху, - вживання дітьми курячих яєць, забруднених сальмонелою, недотримання термічної обробки при приготуванні страв і недотримання санітарних норм і правил у харчоблоці школи.

Харчування вихованців Зарічненського навчально-виховного комплексу «ЗОШ I ступеня-гімназія» забезпечує підприємство з Київської області. Курячі яйця були завезені з Тернопільської області.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня в смт Зарічне Рівненської області після обіду в шкільній їдальні дев'ять першокласників госпіталізували в інфекційне відділення районної лікарні. Діти обідали в шкільній їдальні 4 вересня. Госпіталізованим був поставлений діагноз: гостра кишкова інфекція.

У наступні дні кількість госпіталізованих першокласників зросла до 14. Ще четверо лікувалися амбулаторно.

Теги: отруєння в школах, отруєння першокласників на Рівненщині, дитяче здоров'я



Категория: Здоровье