У зіткненнях на Ревуцького в Києві постраждали поліцейські і журналісти


Опубликованно 07.11.2017 01:00

У зіткненнях на Ревуцького в Києві постраждали поліцейські і журналісти

Громадські активісти і місцеві жителі вийшли на акцію проти будівництва АЗС на перетині вулиць Ревуцького та Ахматової. Під час акції відбулися зіткнення. Недобудована АЗС була частково зруйнована радикально налаштованими активістами.

В ході мітингу проти будівництва АЗС на вулиці Ревуцького (Дарницький район Києва), смородиновий кущ, який в зіткнення, постраждали 14 осіб.

Розгром по-киевски. З'явилися деталі зіткнень біля АЗС

Напередодні ввечері громадські активісти і місцеві жителі вийшли на акцію проти будівництва АЗС на перетині вулиць Ревуцького та Ахматової. Під час акції відбулися зіткнення, в ході яких мітингувальники частково зруйнували недобудовану АЗС. На місце події також прибув начальник поліції Дарницького району, однак Сергій Чернишов, проте активісти напали на нього.

"Під час сутичок на акції проти будівництва АЗС на Ревуцького в Києві постраждали близько 14 осіб, серед них 3 журналіста", – йдеться в повідомленні на сайті "Громадського" з посиланням на заяву координатора загонів швидкого реагування Червоного Хреста Тараса Логгинова.

Відзначається, що під час зіткнень постраждали учасники з обох сторін. "Є близько п'яти протестувальників, троє журналістів і близько п'яти поліцейських. І побитий один депутат. Стан одного — дуже важке поранення ноги, іншим надали допомогу на місці", — уточнив медик.

Постраждалі під час зіткнень на Ревуцького в Києві через АЗС

Київрада у квітні 2017 року підтримав ініціативу киян проти незаконного будівництва багатопаливних автозаправної станції на перетині вул. Ревуцького та вул. Ахматової, "за" проголосувало 76 депутатів. Жителі прилеглих будинків стурбовані можливим сусідством з вибухонебезпечним об'єктом, оскільки дане будівництво проводиться на невеликій відстані від житлових будинків, дошкільних закладів, загальноосвітніх навчальних закладів та озера "Сонячне" у Дарницькому районі.

Постраждалий журналіст на місці зіткнень біля АЗС на Ревуцького в Києві, 4 жовтня 2017

Днями протистояння на Ревуцького відновилося з новою силою. Учасники акції протесту стверджують, що поліція незаконно застосовує проти них силу. Зокрема, в мережі з'явилося відео, на якому видно, як співробітники поліції, намагаючись відтіснити противників будівництва, більшість з яких жінки, в тому числі літні, розпиляли сльозогінний газ, штовхають і б'ю жінок.



Категория: Киев