Заступник голови Нацполиции в суді захищав підозрюваних у справі Майдану


Опубликованно 08.11.2017 00:31

Заступник голови Нацполиции в суді захищав підозрюваних у справі Майдану

За словами Олександра Фацевича, всі підозрювані в злочини проти учасників Майдану - "гідні офіцери, які виконували після 2014 року свої обов'язки".

. Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич з'явився в Печерський районний суд Києва захищати підозрюваних у скоєнні злочинів проти учасників Майдані правоохоронців, повідомляє "Громадське ТБ".

"Це гідні офіцери, які виконували після 2014 року свої обов'язки. Їх викликали для дачі показань як свідків, були обшуки у цих людей вдома, і вони продовжували нести службу. Три роки їх ніхто не чіпав", — заявив Фацевич у коментарі ЗМІ.

Нове відео жорстокого побиття "Беркутом" журналістів під час Майдану

За його словами, один з підозрюваних був старшим інспектором з особливих доручень відділу організації конвойної служби та охорони, другий — був начальником цього ж відділу.

"Одного з них звинувачують у тому, що він організовував видачу спецзасобів, які закуповувались в Росії. Але старший інспектор з особливих доручень не може відповідати за видачу спецзасобів", — додав Фацевич.

"Ці працівники мені дуже потрібні, вони фахівці і вони не порушували закон. Я читав клопотання. Якщо я керівник і я бачив, що вони до чогось причетні, я б тут не стояв зараз. Я їх безпосередній керівник, я прийшов їх підтримати", — заявив він.

За даними ЗМІ, прокурори клопотали про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Ігоря Бабичу, який зараз працює начальником департаменту превентивної діяльності Національної поліції, а в 2014 році був головним інспектором відділу організації служби конвойних підрозділів. Його підозрюють у координації дій спецпідрозділів.

Другий підозрюваний — Анатолій Серединский. У 2014 році обіймав посаду начальника відділу служби управління організації конвойних підрозділів департаменту громадської безпеки МВС. Його підозрюють у координації дій спецпідрозділів та їх заохочення. Він нібито видав премій на загальну суму понад 30 млн гривень.

Також в цей день прокуратура клопотала про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Сергію Поготову, який в часи Майдану обіймав посаду заступника начальника департаменту громадської безпеки МВС. Він в даний час не працює в правоохоронних органах.

Підозрюваний у справі Майдану Сергій Поготов з адвокатом

За даними джерел "Громадського", Поготова підозрюють в пособництві та перевищенні влади. Він, за даними слідства, підготував рапорти про необхідність озброєння "беркутівців" та інших правоохоронців гранатами.

Суд відмовився розглядати запобіжний захід підозрюваним у справах Майдану.

Відповідальність за смерть понад 100 осіб під час масових акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 року поклали на екс-президента Віктора Януковича і спецпідрозділ МВС "Беркут". Янукович і співробітники нині розформованого "Беркута" заперечують свою причетність до вбивств.



Категория: Киев