У листопаді мобільні волонтери доставлять у прифронтову зону понад 9 тисяч наборів виживання


Опубликованно 09.11.2017 02:09

У листопаді мобільні волонтери доставлять у прифронтову зону понад 9 тисяч наборів виживання

У листопаді 2017 року мобільні бригади Гуманітарного штабу Ріната Ахметова відвідають 41 населений пункт прифронтової зони.

Волонтери доставлять продукти в села і селища, які найбільш сильно постраждали від війни. Тут не працюють магазини і аптеки, постійні проблеми з електрикою, зв'язком і водопостачанням. Людям, які живуть в таких умовах, Штаб допомагає протягом більше трьох років.

«У зоні військового конфлікту ми організували 25 стаціонарних пунктів видачі. Але цього недостатньо для того, щоб надати допомогу всім нужденним. Тому продукти у віддалені села і міста доставляють бригади мобільного видачі. Для багатьох людей з прифронтових селищ наші продуктові набори – єдина можливість уникнути голоду. Всього в листопаді мобільні волонтери привезуть в «сіру зону» 9 872 набору виживання», – зазначив Михайло Катеринчак, керівник програми «Допомога населенню».

Мобільні бригади почали свою роботу в травні 2015 року. За цей час Гуманітарний штаб Ахметова видав близько 12 мільйонів продуктових наборів по обидві сторони лінії зіткнення. Такий формат доставки наборів виживання дозволяє надати допомогу там, де немає можливості відкрити стаціонарні пункти видачі.

Теги: гуманітарна допомога, війна на Донбасі, російська окупація Донбасу



Категория: Здоровье