У Харківській області викрили групу, яка виготовляла фальшиві стероїди


Опубликованно 10.11.2017 03:04

У Харківській області викрили групу, яка виготовляла фальшиві стероїди

У Харківській області викрили угруповання, яка виготовила під виглядом відомих світових брендів фальсифіковані стероїди на 1 млн грн.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Управління СБУ в Харківській області, правоохоронці припинили діяльність організованого угруповання, яке займалося незаконним виробництвом і контрабандою сильнодіючих лікарських засобів стероїдної групи, 2 вересня.

За даними СБУ, оперативники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили кілька місцевих жителів, серед них - колишній міліціонер, а також діючий співробітник одного з судів Харківської області.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники замовляли сильнодіючі хімічні речовини для виробництва так званих «ліків» в одній з країн Східної Азії, звідки вони прямували в Україну поштою. За місцем проживання одного з учасників угруповання ділки організували лабораторію, в якій виготовляли контрафактні ін'єкційні препарати і таблетки під марками відомих іноземних виробників анаболічних стероїдів. Частина фальсифікату вони контрабандою переправляли в Росію.

Співробітники СБ України затримали одного з членів угруповання на митному посту «Щербаківка» Харківської митниці при спробі контрабанди партії контрафактних препаратів, що містять сильнодіючі медичні речовини - метандиенон і нандролон. Організатора угруповання затримали після отримання грошей від замовників товару з Росії.

Під час обшуків за місцями проживання членів угруповання співробітники спецслужби вилучили велику кількість фальсифікованих ампул та таблеток анаболічних препаратів, сировину, обладнання для виготовлення контрафактної продукції, пакувальну тару, етикетки і голограми. За висновком експертів, вартість вилучених препаратів за цінами «чорного ринку» становить майже 1 млн грн.

Зараз четверо членів злочинного угруповання заарештовано. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 201 і ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України.

Теги: чорні фармацевти



Категория: Здоровье