На Житомирщині відкрили реперфузионный центр для пацієнтів з інфарктами


Опубликованно 10.11.2017 04:18

На Житомирщині відкрили реперфузионный центр для пацієнтів з інфарктами

В Житомирській обласній клінічній лікарні імені А.с Гербачевського сьогодні відкрили сучасний реперфузионный центр для пацієнтів з інфарктами.

Як передає кореспондент УНІАН, відкриття відбулося за участю керівництва області.

«Відтепер на Житомирщині в новому реперфузійному центрі з допомогою сучасного обладнання і умілих рук лікарів ми зможемо зменшити кількість летальних випадків у 3 рази. Він дасть можливість врятувати тисячі життів щорічно. Цей центр - символ якісних змін, які відбуваються в Житомирській області і свідчать про те, що ми, образно кажучи, «йдемо в ногу» з реформами», - підкреслив на відкритті центру голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундіч.

Відзначається, що завдяки сучасному центру вдасться продовжити життя хворих з гострим інфарктом міокарда, які потребують термінової реперфузії.

Центр на 12 ліжок буде надавати допомогу в цілодобовому режимі шляхом проведення невідкладних первинних коронарних втручань у 70% випадків, тобто, при виникненні у хворих 700 інфарктів на рік.

За словами Гундича, на ремонт і обладнання центру направили 8, 4 млн грн з обласного бюджету.

Також голова Житомирської ОДА розповів, що в планах обласної влади - забезпечення медицини регіону спеціальним вертольотом, який значно прискорить доставку хворого в лікарню.

Довідка УНІАН. За даними прес-служби Житомирської ОДА, у Житомирській області щорічно реєструється близько 1 тис. випадків гострого коронарного синдрому у хворих з розвитком інфаркту міокарда, 75-80% з яких - це катастрофічні інфаркти, які потребують термінової реперфузії.

Відновлення струму крові (реперфузія) є найефективнішим способом припинення дії патогенних факторів ішемії міокарда та усунення наслідків їх впливу на серце.

Теги: інсульти та інфаркти, серцево-судинні захворювання



Категория: Здоровье