У полі під Києвом гниє 160 тонн курятини - ЗМІ


Опубликованно 11.11.2017 01:48

У полі під Києвом гниє 160 тонн курятини - ЗМІ

На птахофабриці повідомили, що місяць тому відключили електрику, з-за чого перестала працювати вентиляція, і птиці задихнулися. А трупи обіцяли утилізувати з поля.

Біля села Гаврилівка Київської області серед поля з'явився курячий могильник, на якому гниє 160 тонн курятини.

У Львові знайшли гігантську несанкціоноване звалище сміття

Місцеві жителі розповідають ТСН, що птахоферма не перший рік вивозить на орендоване поле відходи виробництва. Сморід від сміттєзвалища стоїть на кілька кілометрів, а небезпечні сполуки, що утворилися в результаті розкладання курячих тушок потрапляють у землю та ґрунтові води. Крім того, у сусідніх будинках, за словами селян, почали хворіти діти, а лікарі не можуть поставити діагноз.

На птахофабриці таку ситуацію пояснили тим, що місяць тому відключили електрику, з-за чого перестала працювати вентиляція, і птиці задихнулися.

"Отримали великий падіж – тільки на одній фермі 64 тисячі трупів вагою 2,5 кг", — пояснив виконавчий директор Олексій Марченко. Близько 160 тонн тушок утилізувати за раз не змогли, тому вивезли в поле. З якого обіцяють забрати протягом тижня.

Контрольні служби зафіксували порушення і почали перевірку, тепер птахофабриці загрожують суд або штрафи.

Раніше повідомлялося, що в селі Олександрівка під Одесою на узбережжі Аджалицького лиману лежить величезна кількість туш корів і свиней.



Категория: Киев