Вибух авто в центрі Києва. Стали відомі подробиці порятунку дитини


Опубликованно 11.11.2017 02:14

Вибух авто в центрі Києва. Стали відомі подробиці порятунку дитини

Віталій Пилипчук згадує, що був вражений, що багато людей на місці події стояли і знімали на камери підірваний авто, замість того, щоб надавати допомогу постраждалим.

Чоловік, дістав дівчинку з вибухнув у центрі Києва 8 вересня автомобіля, розповів ЗМІ про перших секундах після події.

Відео перших хвилин після вибуху авто в Києві: порятунок жінки та дитини

У п'ятницю ввечері, 8 вересня, в центрі Києва стався вибух легкового автомобіля. У результаті події загинув уродженець Чечні Алі Тимаев, відомий під ім'ям Тимур Махаурі. Також в автомобілі перебувала молода жінка, яка отримала важкі поранення, і дитина — дівчинка також отримала травми, але його життю і здоров'ю нічого не угрохает.

Дивіться також: Камери спостереження зафіксували момент вибуху авто в центрі Києва

"Такого жаху я ще не бачив. Я вдячний Господу Богу, що він дав мені сили в той момент правильно зреагувати", — розповів Віталій Пилипчук в коментарі ТСН.

За його словами, він одразу ж вискочив зі своєї машини і кинувся до взорванному авто. "Я подивився — рух на задньому сидінні, вмить обернувся і побачив маленького дитини. Перша реакція: Господи, дитина в машині, слава Богу, що ще рухається. Простягнув їй руки, вона мені подала свої ручки..." — згадує чоловік.

У той же час Пилипчук зазначив, що все зайняло секунди. "Всі стоять знімають, мене це вразило, я в стані афекту заматюкався, "що ви тут знімаєте, викликайте швидку і поліцію", — зазначив він.

Віталій Пилипчук, дістав дівчинку з підірваного в центрі Києва автомобіля

Крім того, чоловік розповів, що заніс дівчинку в одне із закладі по близькості, щоб вона не бачила жаху — останків чоловіка і покалічену вибухом мати, а через кілька хвилин приїхали лікарі.

"Брудний і закривавлений поїхав додому. 20 км від столиці преодалел буквально на автопілоті. Зняв одяг, замочив у холодній воді, бо все було у крові: і штани, футболка, сам прийняв душ, погуляв з собакою, налив собі склянку горілки, випив. Однак заспокоїтися не вдалося — всю ніч читав новини, переглядав відео і фото ", — зізнався Віталій Пилипчук.

Нагадаємо, в СБУ повідомили, що справжнє ім'я загиблого, відомого під ім'ям Тимур Махаурі, — Алі Тимаев. За даними спецслужби, уродженець Чечені Тимаев "усіма можливими засобами боровся з "путінським режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова".



Категория: Киев