Штаб Ахметова продовжує лікувати і реабілітувати дітей, поранених у військовому конфлікті на Донбасі


Опубликованно 12.11.2017 00:56

Штаб Ахметова продовжує лікувати і реабілітувати дітей, поранених у військовому конфлікті на Донбасі

З початку проекту 10 березня 2016 року допомогу отримали 80 постраждалих хлопців з Донбасу. 71 з них пройшов курс реабілітаційного лікування в санаторіях, ще 9-ти були видані технічні засоби для відновлення і медикаменти.

«З проханням допомогти пораненим дітям на гарячу лінію Штабу дзвонили батьки з різних куточків Донбасу. Найбільше заявок на реабілітацію надійшло з Донецька, Маріуполя, Авдіївки, Краматорська. Також допомогу отримали юні жителі Гірника, Красногорівки, Мар'їнки, Антрациту, Єнакієве і Харцизька», – розповів Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога», у рамках якої проходить проект, повідомила, що більшість дітей, які отримали допомогу, родом з Донецької області – 84,5%. З Луганської – 15,5%.

Кожна четверта дитина з найбільш важкими травмами, пройшов курс відновлення більше одного разу. Для проведення курсу реабілітації були обрані санаторії у Слов'янську, Бердянську та Запоріжжі.

Заступник головного лікаря санаторію «Слов'янський курорт» (р. Слов'янськ) Володимир Тарелкін, який приєднався до брифінгу по відеозв'язку, зазначив, що у всіх дітей, що проходили курс відновлення, покращився стан здоров'я.

*** За даними ЮНІСЕФ, оприлюдненими в 2017 році, під час війни на Донбасі загинули 70 дітей. Ще 222 дитини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Теги: війна на Донбасі



Категория: Здоровье