У Києві затримали журналістку з Казахстану


Опубликованно 13.11.2017 00:02

У Києві затримали журналістку з Казахстану

За словами адвоката журналістки, в суботу ввечері в квартирі Жанары Ахмет вимкнули світло, а коли вона вийшла в коридор, до неї підійшли двоє людей у цивільному. У понеділок суд обере їй запобіжний захід.

Казахстанську журналістку і громадського діяча Жанару Ахмет затримали в Києві, повідомив Hromadske її адвокат Владислав Грищенко.

За його словами, Ахмет затримали через те, що вона знаходиться в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу за запитом влади Казахстану. З березня вона живе в столиці України з дев'ятирічним сином в очікуванні політичного притулку.

Як в смутні часи. Подробиці затримання журналіста Муравицького

"21 жовтня близько 18 години в квартирі Жанары Ахмет вимкнули світло, коли вона вийшла в коридор подивитися, що сталося (тому що у всьому домі світло було), до неї підійшли двоє людей у цивільному. Вони назвалися співробітниками української поліції, при цьому документи не пред'явили", — заявив Грищенко.

Ахмет змогла викликати охорону житлового комплексу і зажадала викликати поліцію. Після прибуття правоохоронців, люди в штатському зникли.

"Прибулим співробітникам Нацполиции надійшла інформація, що нібито за цією адресою мешкає чоловік, який ховається від правоохоронних органів Казахстану і перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу", — повідомив захисник.

У понеділок, 23 жовтня, суд повинен вирішити, арестововывать її в рамках відповідної процедури.

У Казахстані щодо Ахмет відкрито кілька справ, сама вони вважає їх політично мотивованими.

В кінці вересня було завершено розслідування кримінальної справи проти житомирського журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують у держзраді, обвинувальний акт переданий на розгляд апеляційного суду для визначення підсудності справи.



Категория: Киев