Протестувати під Радою продовжують кілька десятків людей


Опубликованно 14.11.2017 05:57

Протестувати під Радою продовжують кілька десятків людей

У наметах на проїжджій частині вулиці Грушевського знаходяться в основному люди у камуфляжній формі з шевронами батальйону "Донбас", але є також з розпізнавальними знаками нацбатальона "Айдар".

Кілька десятків людей продовжують в понеділок акцію протесту біля будівлі Верховної Ради України, вони обговорюють, які реформи необхідно провести в країні, передає кореспондент РИА Новости.

У минулу п'ятницю колишні учасники військової операції в Донбасі заявили, що взяли на себе відповідальність за подальшу організацію акції протесту біля Верховної Ради.

Політолог: головна мета мітингів під Радою - дострокові вибори в парламент

У наметах на проїжджій частині вулиці Грушевського знаходяться в основному люди у камуфляжній формі з шевронами батальйону "Донбас", але є також з розпізнавальними знаками нацбатальона "Айдар". Серед протестувальників перебуває депутат Ради від фракції "Самопоміч", один з організаторів торгової блокади Донбасу Семен Семенченко.

У Маріїнському парку неподалік від будівлі парламенту стоять кілька десятків наметів, але людей біля них майже немає. У більшості наметів встановлені пічки, судячи по диму з димовідвідних труб, протестувальники їх топлять. Організатори акції протесту значно розширили територію кухні наметового містечка. Вони поставили окремий намет, під яким кілька чоловік готують їжу на польовій кухні.

Протестувальники стоять групами і активно критикують нинішню українську владу, а також міркують, які реформи необхідно провести в країні. Периметр наметового містечка та будівлю парламенту охороняють кілька сотень поліцейських і бійців Нацгвардії. Обстановка в урядовому кварталі в центрі Києва спокійна.

У вівторок кілька тисяч людей з прапорами націоналістичних партій "Національний корпус", "Свобода", прихильники партій "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч" та ряду громадських організацій розпочали акцію протесту біля Ради. Вони вимагають скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, а також створити антикорупційний суд. У четвер Рада приступила до виконання деяких вимог, зокрема відправила на розгляд у Конституційний суд закони про скасування депутатської недоторканності і почала розгляд виборчого законодавства.



Категория: Киев