У Києві попрощалися з загиблими охоронцем нардепа Мосійчука


Опубликованно 19.11.2017 00:31

У Києві попрощалися з загиблими охоронцем нардепа Мосійчука

Загиблий в результаті теракту в Солом'янському районі столиці 31-річний Руслан Кушнір раніше служив у спецпідрозділі МВС "Беркут".

. У Києві відбулася церемонія прощання зі співробітником полку поліції спецпризначення Русланом Кушніром, який, будучи охоронцем нардепа Ігоря Мосійчука, загинув під час вибуху в Солом'янському районі Києва. Відповідну інформацію оприлюднив на своїй сторінці в Facebook користувач Дмитро Борунько.

Замах на Мосійчука. З'явилося відео моменту вибуху

Увечері в середу, 25 жовтня, народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук постраждав у результаті вибуху в Солом'янському районі Києва. Пригода сталася біля офісу телеканалу "Еспрессо". У політсилі заявили про замах на нардепа. Пізніше стало відомо, що по дорозі до лікарні помер охоронець Мосійчука — 31-річний Руслан Кушнір. Також загинув проходив повз Михайло Мормиль, колишній працівник Юридичного департаменту МВС України. Всього в результаті вибуху постраждали 5 осіб, в тому числі відомий український політолог Віталій Бала.

"Проводжають в останню путь Руслана Кушніра! Співробітник "Беркута", який загинув на Солом'янці під час теракту, при спробі знищити депутата Мосійчука. Руслан був його охоронцем, виконуючи свій борг, героїчно загинув, а охоронюваний ним особа відбулася подряпинами та переляком", — прокоментував Борунько фото і відео на своїй сторінці в соцмережі (див. нижче).

Зазначимо, деякі користувачі висловили обурення тим, що "проводи" загиблого охоронця нардепа супроводжувалися перекриттям автодороги. Також висловлюються сумніви в правильності формулювання "героїчно загинув".

Радник глави МВС Зорян Шкіряк і нардеп Антон Геращенко заявили, що одна з версій слідства за фактом вибуху в Києві, при якому постраждав нардеп Ігор Мосійчук, — це дії російських спецслужб для дестабілізації політичної ситуації в Україні. МВС кваліфікувало вибух на вул. Адама Міцкевича як теракт. Слідство очолило ГУ СБУ в Києві, процесуальне керівництво здійснюватиме столична прокуратура.



Категория: Киев