З старого Porsche зроблять унікальний суперкар


Опубликованно 26.11.2017 03:57

З старого Porsche зроблять унікальний суперкар

Каліфорнійська компанія Singer Vehicle Design опублікувала зображення нового проекту – відновленого Porsche 911 зразка 1990 року випуску, для якого був розроблений унікальний двигун. Агрегат потужністю 500 кінських сил був підготовлений Williams Advanced Engineering (частина Williams Group, в яку входить і команда Формули-1 Williams) і відомим мотористом Porsche Хансом Мецгером.

Автомобіль будується за замовленням постійного клієнта компанії Singer Скотта Блатнера, керівника великої енергетичної компанії. У конструкції спорткара, яка опрацьовувалася інженерами протягом двох років, буде використовуватися вуглепластик, титан і магній, завдяки чому маса спорткара складе близько 990 кілограмів.

Аеродинамічні елементи кузова підготовлені «Вільямсом» за допомогою системи обчислювальної гідродинаміки CFD. Це допомогло зберегти класичні форми спорткара, при цьому значно покращити аеродинамічні характеристики вихідного 911-го.

Крім унікального атмосферного двигуна 4.0, для проекту фірмою EXE-TC були розроблені особливі амортизатори, а компанією Hewland – полегшена шестиступінчаста «механіка». Крім того, для спорткара зроблена регульована підвіска, 18-дюймові диски BBS з магнієвого сплаву, які взуті в шини Michelin Pilot Sport Cup 2, а також карбонові гальма Brembo.

Спочатку передбачалося, що такий автомобіль буде випущений в єдиному екземплярі спеціально для Блатнера. Однак тепер в Singer вирішили зробити 75 таких спорткарів. Причому збирати їх будуть не в Каліфорнії, а на базі Williams у Великобританії. Скільки може коштувати такий «Порше», не повідомляється. При цьому відомо, що ціни на «звичайні» проекти Singer доходять до 500 тисяч доларів.



Категория: Автомобили