На мітингу в Києві закликали створити комітет національного порятунку


Опубликованно 11.12.2017 00:09

На мітингу в Києві закликали створити комітет національного порятунку

Депутат Верховної Ради України від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв зазначив, що комітет потрібно вибрати людей з кришталевої репутацією.

Депутат Верховної Ради України від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв закликав на мітингу прихильників екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі в центрі Києва організувати комітет національного порятунку.

У Києві пройшов марш за імпічмент Порошенко

"Я пропоную створити комітет національного порятунку, обрати туди людей з кришталевої репутацією, які від Києва до останнього містечка дозволять організувати суспільство, які дозволять не порушувати закон, щоб уберегти країну від потрясінь в цей відповідальний період, які, показавши себе як нові лідери нової країни, стануть новим українським дійсно патріотичним, сумлінним, непереможним державою Україна", — сказав Соболєв в неділю.

У неділю В Києві прихильники екс-президента Грузії, колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі, затриманого в рамках справи про сприяння злочинним організаціям, провели марш за прийняття закону про імпічмент. На даний момент учасники проводять мітинг на майдані Незалежності. Поліція повідомила, що в акції беруть участь близько 2,5 тисячі осіб.

Саакашвілі у вівторок був затриманий в рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Однак прихильники відбили його у правоохоронців, після чого вирушили в центр Києва вимагати імпічменту президента. У середу правоохоронці прийшли в наметове містечко до Саакашвілі, де його соратники чинили їм опір. Затримати Саакашвілі правоохоронцям вдалося лише в п'ятницю пізно ввечері, після чого його привезли в ізолятор СБУ. Генпрокуратура має намір клопотати про його домашній арешт. Сам політик раніше заявив, що захворів, а потрапивши в ізолятор, оголосив безстрокове голодування.



Категория: Киев