Штурм Жовтневого палацу. Постраждалих нацгвардейцев нагородили


Опубликованно 12.01.2018 08:25

Штурм Жовтневого палацу. Постраждалих нацгвардейцев нагородили

Гвардійців, які отримали травми біля Жовтневого палацу, нагородили почесними грамотами та нагрудними знаками "За доблесну службу". Їм також присвоїли чергове військове звання старшого солдата і дали додаткову відпустку.

Командування Національної гвардії України нагородило військовослужбовців, які отримали травми під час зіткнень в Жовтневому палаці в Києві з соратниками екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, повідомила в понеділок прес-служба відомства.

Прихильники Саакашвілі після недільного мітингу в Києві спробували штурмом взяти Жовтневий палац, де в цей час проходив концерт. У будинку сталися сутички з силовиками. Пізніше після призову Саакашвілі більшість мітингувальників покинули палац і попрямували до будівлі парламенту. Вони заявили, що подія стала результатом провокації. Поліція порушила три кримінальних справи. За даними Нацгвардії, 60 українських військовослужбовців постраждали під час зіткнень, 15 з них госпіталізовані.

Допит, якого не було. Як Саакашвілі ходив в ГПУ

"Гвардійців, які отримали травми від демонстрантів біля Жовтневого палацу, нагородили почесними грамотами та нагрудними знаками "За доблесну службу". Також всім хлопцям присвоїли чергове військове звання старшого солдата і надали додаткову відпустку на новорічні свята", — йдеться в повідомленні.

Спроба затримати Саакашвілі в рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності була зроблена в Києві 5 грудня. Однак прихильники відбили його у правоохоронців, після чого вирушили на мітинг в центр Києва. На наступний день правоохоронці прийшли в наметове містечко до Саакашвілі, де його соратники знову чинили їм опір. Затримати Саакашвілі вдалося лише 8 грудня пізно ввечері, після чого його привезли в ізолятор служби безпеки України.

У минулий понеділок Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання для Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, політик залишився на волі. Прокуратура подала скаргу на відмову суду взяти Саакашвілі під домашній арешт. Екс-президенту Грузії за інкримінованою статтею загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.



Категория: Киев