Саакашвілі розкрив деталі його затримання в Києві


Опубликованно 13.01.2018 01:36

Саакашвілі розкрив деталі його затримання в Києві

За словами Саакашвілі, у дворі ізолятора була постійно включена "несмачна російська музика", щоб він не міг чути учасників акції. Він додав, що ставлення до нього було вкрай доброзичливе".

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі розповів в ефірі грузинської телекомпанії "Руставі 2" деталі свого затримання і додав, що в київському ізоляторі з них зверталися "вкрай доброзичливо".

За його словами, в день затримання у сім годин ранку українські правоохоронці близько 45 хвилин намагалися зламати двері квартири, де він знаходився. За словами Саакашвілі, "всі мобільні сигнали були штучним шляхом пригнічені", тому йому довелося переміститися з квартири на дах будинку, щоб зуміти додзвонитися до членів своєї команди і розповісти про події. Саакашвілі пояснив, що своїм виходом на дах він виграв час — близько двох годин, протягом яких "люди прокинулися, отримали інформацію і у дворі вже зібралися безліч прихильників і журналістів провідних телекомпаній".

Ну, хоч за Саакашвілі взаєморозуміння. Соцмережі про прес-конференції Путіна

Екс-глава держави розповів, що на даху не дав можливість надіти на себе наручники, а після того, як разом з правоохоронцями увійшов назад у квартиру, попросився прийняти душ. Однак, за словами Саакашвілі, після тривалого перебування в душовій до нього почали стукати, потім в кімнаті сталася бійка, в результаті чого на нього наділи наручники.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, яке було ставлення до нього в ізоляторі, Саакашвілі відповів: "Вкрай доброзичливе, відразу видно, що вони зверталися так з-за солідарності".

"Звичайна, стандартна, чиста. Це була камера під номером 13, єдина камера, де є душ. Від їжі я відмовлявся, чай приносили. Ставлення — дуже доброзичливе. Перший день був незвичним, так як я звик до свободи, але на другий день я відчував себе абсолютно спокійно і був мобілізований", — заявив Саакашвілі.

За його словами, у дворі ізолятора була постійно включена "несмачна російська музика", щоб він не міг чути учасників акції на свою підтримку, які зібралися у дворі будівлі.

Чому Порошенко уникає прямого діалогу з Саакашвілі? Думка експерта

Саакашвілі був затриманий у Києві 5 грудня в рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Однак прихильники відбили його у правоохоронців, після чого вирушили на мітинг в центр Києва.

На наступний день правоохоронці прийшли в наметове містечко до Саакашвілі, де його соратники чинили їм опір. Затримати Саакашвілі вдалося лише 8 грудня пізно ввечері, після чого його привезли в ізолятор Служби безпеки України. Екс-президенту Грузії за інкримінованою йому статтею загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

У понеділок Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання для Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, політик залишився на волі. Прокуратура повідомляла, що має намір оскаржити рішення суду.



Категория: Киев