В Україні змінять склад автомобільної аптечки


Опубликованно 23.01.2018 14:34

В Україні змінять склад автомобільної аптечки

Міністерство охорони здоров'я підготувало та направило на погодження проект наказу, згідно з яким мотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки повинні бути оснащені засобами для надання першої допомоги при ДТП та не повинні містити будь-яких медичних препаратів.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Оскільки за статистикою в ДТП 80% постраждалих помирають від втрати крові до приїзду швидкої, мінімальну комплектацію аптечки насамперед будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі: бинти різної ширини, серветки тощо. Замість гумового джгута в автоаптечке буде механічний засіб для зупинки кровотечі по типу САТ (які використовують НАТО і з недавніх пір ВСУ). Такий джгут можна ефективно накласти самому собі самостійно навіть однією рукою.

Також всі медичні аптечки - мотоциклетні, автомобільні та автобусні - будуть оснащені інструкцією з покроковими діями при ДТП.

В оновлених аптечках не буде медичних препаратів, зокрема, таблеток, які мають термін придатності і далеко не завжди вчасно оновлюються. У Моз вважають, що при наданні першої допомоги ліки не знадобляться.

“Це світовий досвід - не включати лікарські засоби в обов'язковий склад автомобільних аптечок. При необхідності ви можете доповнити власну аптечку необхідними вам ліками“, - відзначили в прес-службі.

Останній раз склад автоаптечки переглядався Міністерством охорони здоров'я України ще 20 років тому. Нинішній проект наказу має на меті привести аптечки у відповідність з європейськими нормами і стандартами.



Категория: Автомобили