З Лади зробили "безпілотник"


Опубликованно 28.01.2018 05:23

З Лади зробили

Центральний науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут (НАМИ) представив автономний автомобіль з повністю електричною силовою установкою, який побудували на базі універсала Lada Kalina.

Про це повідомляється на сторінці ФГУП в Instagram.

У Росії Лади зробили трансформер з кулеметами

Прототип оснастили силовою установкою, номінальна потужність якої становить 30 кіловат (40,7 кінські сили). Максимальна потужність агрегату дорівнює 72,4 кіловата (98 л. с.). Електрична Калина також отримала систему рекуперації енергії гальмування потужністю 37,2 кіловата (50 кінських сил). Максимальний запас ходу універсала складає 50 кілометрів, а максимальна швидкість дорівнює 120 км/ч.

Алгоритми системи автономного управління передбачають включення і вимкнення силової установки, режими прямолінійного руху на швидкості до 60 км/год і режим повороту, розпізнавання перешкод, дорожніх знаків та розмітки, а також рух за провідним автомобілем. Крім цього, машина вміє подавати звукові та світлові сигнали.

Планується виробництво таких машин, невідомо.

Це не перший випадок, коли з Калини роблять електрокар. Ще в 2012 році АвтоВАЗ представив модель El Lada з заявленим запасом ходу 150 кілометрів.



Категория: Автомобили