Радник Кличка запатентував їзду електрички по колу - ЗМІ


Опубликованно 29.01.2018 00:55

Радник Кличка запатентував їзду електрички по колу - ЗМІ

Олексій Кривопішин Фактично він запатентував те, що "електричка рухається по кільцевому маршруту". Більш того, після переходу на роботу в КМДА чиновник почав отримувати виплати від "Київпастрансу" за цей патент.

Шість років тому київська влада запустили столичну кільцеву електричку, яка "розвантажує" метро в годину пік. Вже через рік на той час глава Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин запатентував цей вид транспорту, пише сайт "Бігус.інфо".

Фактично він запатентував те, що "електричка рухається по кільцевому маршруту". Більш того, після переходу на роботу в КМДА чиновник почав отримувати виплати від "Київпастрансу" за цей патент.

Нагадаємо, 2015 році "після низки корупційних скандалів" Кривопішин втратив посаду на ПЗЗ, проте вже в лютому 2016 мер Києва Віталій Кличко призначив його своїм радником. У 2017 "Київпастранс" і Кривопішин уклали договір на використання дійсного до 2022 року патенту, що приносить чиновнику 251 тисяч гривень в рік.

При цьому главспец транспортного департаменту КМДА Віктор Петрук вважає патент недійсним через відсутність унікальності ідеї, так як аналогів такої електрички по всьому світу чимало. Незважаючи на це "Київпастранс" проігнорував можливість оскаржити патент у Укрпатенті або суді.

Нагадаємо, на початку грудня перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс подав у відставку.



Категория: Киев