Саакашвілі повернувся додому, а мітингувальники - намети під Радою


Опубликованно 29.01.2018 00:55

Саакашвілі повернувся додому, а мітингувальники - намети під Радою

По ходу руху прихильники Михайла Саакашвілі скандували "Імпічмент", "Луценко у відставку". За словами організаторів мітингу, Саакашвілі вже вдома, в квартирі на вулиці Костьольній, де раніше його намагалися затримати.

Мітинг прихильників колишнього президента Грузії і екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі пройшов у центрі Києва, завершившись в наметовому містечку біля Верховної Ради, передає кореспондент РИА Новости.

Сторонникиа Саакашвілі влаштували овацію на Хрещатику

Раніше Печерський районний суд Києва відмовився задовольняти клопотання прокуратури про обрання Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Після завершення судового засідання Саакашвілі вийшов до своїх прихильників, які мітингували на його підтримку. Після цього політик разом з ними пройшов колоною до Київської міської державної адміністрації. Потім екс-глава Грузії з прихильниками вийшли на проїжджу частину вулиці Хрещатик, паралізувала автомобільний рух. Він виліз на автомобільну платформу, яка під'їхала до мітингувальників, та провів короткий виступ. Після чого колона мітингувальників на чолі з Саакашвілі пройшли Хрещатиком.

Трохи пізніше мітингувальники все ж залишили проїжджу частину Хрещатика і попрямували в наметове містечко до Верховної Ради, де й завершили свою акцію. По ходу руху вони скандували "Імпічмент", "Луценко у відставку". За словами організаторів мітингу, Саакашвілі вже вдома, в квартирі на вулиці Костьольній, де раніше його намагалися затримати.

Саакашвілі був затриманий 5 грудня в рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Однак прихильники відбили його у правоохоронців, після чого вирушили в центр Києва вимагати імпічменту президента. На наступний день правоохоронці прийшли в наметове містечко до Саакашвілі, де його соратники чинили їм опір. Затримати Саакашвілі вдалося лише в п'ятницю пізно ввечері, після чого його привезли в ізолятор Служби безпеки України. Сам політик, потрапивши в ізолятор, оголосив безстрокове голодування. Екс-президенту Грузії за інкримінованою статтею загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти.



Категория: Киев