На торги виставлять парадний Мерседес Адольфа Гітлера


Опубликованно 29.01.2018 04:54

На торги виставлять парадний Мерседес Адольфа Гітлера

В середині січня наступного року на торгах в американському Скотсдейле буде проданий раритетний автомобіль – Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen. З жовтня 1939 по травень 1941 року він використовувався в якості парадної машини Адольфа Гітлера. Про це пише Worldwide-auctioneers.

Даний екземпляр був побудований спеціально для Гітлера у відповідності з його перевагами і вимогами особистого водія Еріха Кемпка. Так, автомобіль отримав 30-міліметрове броньоване лобове скло, посилені кузовні панелі і днище, а також спеціальну захисну секцію над задньою частиною салону, яку можна було підняти або опустити.

Всього було випущено 203 примірника Offener Tourenwagen. На даний момент у світі залишилося лише п'ять автомобілів, з яких три знаходиться в приватних колекціях. Такі машини у свій час належали імператору Японії Хірохіто, королю Норвегії, а також диктаторам Антоніу ді Салазару і Франсиско Франко.

Автомобіль оснащений 7,7-літровим рядним восьмициліндровим двигуном, що розвиває до 230 кінських сил. Коробка передач – п'ятиступінчаста механічна. Скільки планується виручити за машину, не уточнюється. Однак відомо, що 10 відсотків отриманої суми переведуть громадським і освітнім організаціям, які займаються темою Голокосту.



Категория: Автомобили