ЗМІ порахували, скільки київський мер провів у відрядженнях і відпустках


Опубликованно 03.02.2018 00:28

ЗМІ порахували, скільки київський мер провів у відрядженнях і відпустках

З 1 січня по 31 грудня 2017 року Віталія Кличка не було на роботі 97 днів. З них він 12 разів сходив у відпустку і в цілому відгуляв 47 днів: 34 дні — плановий відпуск і 13 — за свій рахунок.

Київського мера не було на робочому місці майже третину року — він перебував у відпустці і відрядженнях. За інформацією київської мерії, був відсутній міський голова законно, а у відрядження їздив за свій рахунок, передає vseprokiev.com.ua.

Соцмережі бурхливо обговорюють новий "перл" Кличка

З 1 січня по 31 грудня 2017 року Віталія Кличка не було на роботі 97 днів. З них він 12 разів сходив у відпустку і в цілому відгуляв 47 днів: 34 дні — плановий відпуск і 13 — за свій рахунок. Ще 50 днів Кличко провів у відрядженнях. До речі, в 2016 році Кличка "гуляв" ще більше — аж 102 дні, 50 з яких провів у відрядженнях, а 52 дні — у відпустках.

За традицією, велика частина його робочих поїздок припала на країни Європи та США, куди він їздив з метою "зміцнення дипломатичних зв'язків" і пошуку інвестицій для Києва.

Почав рік Кличко з традиційного Міжнародного економічного форуму в Давосі. Там глава КМДА намагався залучити інвестиції для спорудження метро на Виноградар. Найчастіше мер відвідував майже рідну для себе Німеччину, пробувши там 13 днів. Там він, як правило, обговорював питання транспорту, тричі зустрічався з міністром транспорту Німеччини Райнер Бомбою. Головним завданням цих зустрічей, як кажуть в мерії, було залучення інвестицій на добудову Подільсько-Воскресенського мосту. Німецький уряд навіть виділив €200 тис. на проведення його експертної оцінки.

Нова атака "Національного корпусу": активісти знесли паркан на місці будівництва

По одному разу в минулому році Кличко був в Брюсселі (Бельгія) на зустрічі лідерів ЄС, де передав звернення української громадськості про прохання підтримати євроінтеграційний вибір Києва, і Лондоні, куди їздив на зустріч з міністром закордонних справ Великобританії Борисом Джонсоном, а потім на боксерський поєдинок до свого брата Володимира.

Найтриваліша відрядження Кличко припала на червень, коли він на шість днів відбув у Монреаль (Канада). Туди мер літав на конгрес "Метрополіс", де обговорював з мером Монреаля Дені Кодером перспективи співпраці у сфері освіти, зокрема програму обміну студентами. Двічі в минулому році мер побував у столиці Азербайджану. Його туди в квітні запросив його бакинський колега Гаджібала Абуталыбов "поглиблювати двостороннє співробітництво".

Якщо вірити азербайджанській пресі, саме там Кличко відвідала ідея встановити гігантський прапор, за аналогією з Баку, на який в 2018 році хочуть витратити з міського бюджету майже 50 млн грн. Другий раз в Баку глава КМДА приїхав через півроку, де зустрівся з президентом країни Ільхамом Алієвим. Мер пообіцяв Алієву відкрити в Києві Азербайджанський торговий будинок і встановити пам'ятник Мусліму Магомаєву. При цьому в Україні у минулому році у Кличка було всього дві відрядження — у Харків і Одесу на засідання Асоціації міст України.

У Києві в Печерському районі відбулися зіткнення між активістами та забудовниками. Активісти вимагали припинити будівництво на вулиці Мічуріна, 44, називаючи його незаконним. На місці будівництва перебували мер Києва Віталій Кличко і начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.



Категория: Киев