Є вагомі підстави для втручання на рівні політики'


Опубликованно 15.02.2018 01:17

Є вагомі підстави для втручання на рівні політики'

Биткоин та інші цифрові валюти мають попит парити в останні тижні разом з їх вартістю, що супроводжується підвищенням у сумнівних інвестиційних афер, що викликало підвищену увагу з боку США з цінних паперів і бірж (sec) і Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (cftc), їх основними установами, контроль фінансових ринків США.

Голови ДЕК Джей Клейтон сказав, що віртуальні валюти часто торгуються на електронних майданчиках, які називають себе "біржі", але є "обманює" зовнішній вигляд.

"Я не задоволений, коли я бачу людей, думаючи, що торгівлі кріптовалюти мають такий самий захист, як і на фондових ринках," містер Клейтон сказав Сенатських слуханнях банківського Комітету.

Він запропонував, щоб працювати з Конгресом, іншими регулюючими органами для вивчення необхідності більш Федерального нагляду торгівлі криптовалютой платформ. Крім того, він попередив, що регулятори не мають коштів, щоб відповісти, якщо цифрова Валюта була вкрадена або якщо зламали платформу.

Голова комісії Крістофер Джанкарло описав це відсутність влади як "розрив".

Цифрові валюти переїхали з периферії світової фінансової системи для відмивання грошей, наркоторгівлі та інших незаконних схемах, ближче до обліку після запуску у кінці минулого року биткоин-ф'ючерсами на двох найбільших біржах.

Капіталізація биткоин-ринку, в той час як далеко нижче його піку, склала $US118.У вівторок 4 млрд, за даними Coinmarketcap.com. Ринкова вартість цифровий валюти в цілому скоротилося приблизно на US500 мільярдів доларів з вершин наступні обмеження по деяким урядам і приватним компаніям.

Агустін Карстенс, генеральний менеджер Банку міжнародних розрахунків, сказав, що биткоин та інші зазнають невдачі "базовий підручник визначень" валют, які підтримуються урядами та їх центральними банками.

Замість цього вона "перетвориться в міхур, фінансова піраміда і екологічної катастрофи", - сказав він на лекції в Німеччині у вівторок. "Є вагомі підстави для втручання на рівні політики".

Р-н Карстенс, колишній беззмінний глава Банку Мексики, попереджав, що "якщо влада не діяти упереджено, кріптовалюти можуть стати більш взаємопов'язане з основною фінансовій системі і стати загрозою для фінансової стабільності".

Насправді, у sec і cftc вже розправився кілька разів в останні тижні на компанії, які мають ошуканих пайовиків.

В одному випадку віртуальної валюти, яка назвала себе "Моя велика монета" і нібито привласнив за US6 мільйонів доларів від клієнтів на валюту, він помилково сказав був забезпечений золотом і торгується на валютних біржах.

"Ми привезли три дії за останній тиждень, і є більше, щоб прибути," сказав пан Джанкарло. "Ми працюємо бити міцно".



Категория: Бизнес