Відбулася прем'єра самого маленького кросовера Lexus


Опубликованно 09.03.2018 15:14

Відбулася прем'єра самого маленького кросовера Lexus

На Женевському автосалоні відбулася прем'єра Lexus UX. Це самий компактний кросовер в лінійці автовиробника.

Габаритна довжина новинки становить 4495 мм, ширина – 1840 мм, висота – 1520 міліметрів, а розмір колісної бази дорівнює 2640 мм порівняно з кросовером NX, який до цього був найменшим з Лексусів-SUV, модель на 145 мм коротше, на п'ять міліметрів вже і на 125 мм нижче. Відстань між осями у UX менше на 20 міліметрів.

Кросовер UX побудований на новій платформі GA-C, яка використовується на моделях марки вперше. Спереду у моделі – МакФерсон, а ззаду – підвіска на подвійних поперечних важелях, у всіх модифікацій тільки звичайні пружини. Двері, капот, крила зроблені з алюмінію, а кришка багажника з композитних матеріалів.

Lexus показала свій розкішний кросовер майбутнього

Буде дві модифікації – 200 і 250h. Перша оснащується 2,0-літровим атмосферником потужністю 171 к. с., який працює в парі з новою трансмісією – варіатором, об'єднаним з механічною першою передачею. Мотор теж новий: він володіє ступенем стиснення 13:1 і термічним ККД до 40%.

Гібридний варіант – це дволітровий ДВС, доповнений варіатором, комплект нікель-металгідридних батарей і електромотором на задній осі. Сумарна потужність – 178 сил.

Для моделі пропонується пакет F Sport, до складу якого входить інша решітка радіатора, перенастроенная підвіска 18-дюймові колеса і спортивні крісла. Доступна для кросовера адаптивна підвіска і система ASC (Ad Sound Control), яка імітує звуки при перемиканнях передач вгору або вниз на звичайних автоматичних трансмісіях.

Виробництво Lexus UX стартує восени. До США модель добереться до кінця року, а до європейських дилерів – тільки до березня 2019-го.



Категория: Автомобили