Китай перший у світі провів успішне випробування пасажирського безпілотника


Опубликованно 13.03.2018 08:00

Китай перший у світі провів успішне випробування пасажирського безпілотника

Успішні випробування першого в світі пасажирського безпілотного літального апарату (БПЛА) EHang 184 пройшли в південній китайській провінції Гуандун.

Пасажиру такого апарата не варто хвилюватися, що він один в кабіні, для пересування по повітрю йому не потрібно керувати літальним апаратом, необхідно лише сісти в крісло і пристебнути ремінь безпеки.

Як повідомив в ефірі телеканалу голова китайської компанії-розробника EHang Ху Хуачжи, "в даний час поки не можна досягти повністю автономних польотів на традиційних літальних апаратах, тому до використання таких дронов у повсякденному житті ще досить далеко".

При цьому він додав, що цей політ зробив звичайних людей трохи ближче до того, що сцени з польотами між висотними будівлями, які раніше можна було побачити тільки у фантастичних фільмах, можуть стати реальністю.

Розробник повідомив, що апарат працює на електричних батареях, за раз він може перевести одного людина, вага якого не перевищує 100 кг. Дрон може літати на висоті до 500 метрів на максимальній швидкості в 100 км на годину протягом 25 хвилин без підзарядки.



Категория: Автомобили