Суд пояснив, чому відпустив стріляв у поліцейського активіста


Опубликованно 14.03.2018 07:00

Суд пояснив, чому відпустив стріляв у поліцейського активіста

У Шевченківському райсуді Києва повідомили, що при прийнятті рішення слідчим суддею враховано дані про особу підозрюваного, його соціальний статус, наявність у нього міцних соціальних зв'язків, а також його репутація захисника націнтересів держави.

. У Шевченківському районному суді пояснили рішення, згідно з яким підозрюваного в пораненні поліцейського Олександр Федорченко був відпущений на поруки народних депутатів, а не узятий під варту. Відповідне пояснення опубліковано на сайті суду 19 лютого.

Вулиці стають небезпечні! Як ура-патріоти видресирували поліцію

"При прийнятті зазначеного рішення слідчим суддею враховано дані про особу підозрюваного Федорченко А. М., його соціальний статус, наявність у нього міцних соціальних зв'язків, а також його репутація захисника національних інтересів держави, що підтверджують долучені до матеріалів клопотання копії документів, зокрема посвідчення про нагородження медаллю "За доблесну службу" від 20.08.2015, підписана президентом України, позитивна характеристика від голови правління громадської організації "Громадянський Корпус Добровольчих Батальйонів" та характеристика депутата Ірпінської міської ради VII скликання, які показують підозрюваного як патріотичного, відповідальної і чесної людини", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що заяви народних депутатів про взяття під особисту поруку Федорченко викликали довіру судді. Тому було вирішено, що такий запобіжний захід буде дієвою.

Відзначається, що взяття Федорченко під варту було б надто "суворим і невиправданим" покаранням, оскільки не відповідає ступеню ризиків у кримінальному провадженні, наведених у клопотанні слідчого". А ризики за невиконання з боку Федорченко покладених на нього процесуальних обов'язків назвали в суді "мінімізованими".

Також зазначається, що при винесенні вироку суд врахував, що Федорченко має на утриманні двох неповнолітніх дітей, неодноразово отримував поранення, пов'язані з виконанням обов'язків військової служби, нагороджений пам'ятним нагрудним знаком "Илловайск-2014", нагрудним знаком "За доблесну службу", медаллю "Захиснику вітчизни".

Дивіться також: Биті вікна і діряві капоти: наслідки атаки на машини суддів в Києві

Нагадаємо, раніше Шевченківський суд столиці відпустив на поруки добровольця батальйону "Донбас" Олександра Федорченка, який підозрюється в тому, що 15 лютого під час зіткнень біля Солом'янського райсуду Києва стріляв у поліцейського, в результаті чого той отримав поранення. Федорченко відпустили на поруки нардепів Насіння Семенченко, Павла Костенка і Володимира Парасюка.

Після рішення суду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про намір ініціювати припинення охорони судів співробітниками поліції і Національної гвардії після того, як суд відпустив підозрюваного в нападі на поліцейського.



Категория: Киев