Кличко пообіцяв назвати в честь Каденюка вулицю в Києві


Опубликованно 22.03.2018 10:35

Кличко пообіцяв назвати в честь Каденюка вулицю в Києві

За словами столичного градоначальника Віталія Кличка, найближчим часом у Києві з'явиться вулиця імені першого космонавта України.

Вулиця маєтку першого і єдиного космонавта України Леоніда Каденюка з'явиться найближчим часом у Києві, заявив у п'ятницю мер столиці Віталій Кличко.

Він жив небом. У Києві прощалися з Каденюком

Каденюк помер 31 січня на 68 році життя у парку Царське Село в Києві. За даними ЗМІ, він помер до приїзду швидкої допомоги. Офіційна причина смерті поки не встановлена.

"Я впевнений, що найближчим часом у Києві з'явиться вулиця імені першого космонавта України", — сказав Кличко в ефірі українського телеканалу "Прямий".

За його словами, це питання буде вирішено в поточному році. Кличко нагадав, що перейменування однієї зі столичних вулиць повинна схвалити спеціальна комісія і Київрада.

Каденюк до розпаду СРСР разом з іншими радянськими космонавтами відчував багаторазову систему "Буран", був льотчиком-випробувачем Державного НДІ Військово-повітряних сил СРСР.

У 1995 році він був відібраний у групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець з корисного навантаження. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досвіду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох.



Категория: Киев