Китайці пустять в маси перше авто, надруковане на 3D-принтері


Опубликованно 24.03.2018 08:21

Китайці пустять в маси перше авто, надруковане на 3D-принтері

У Чехії зробили електрокар на 3D-принтері

Китайська компанія X Electrical Vehicle анонсувала запуск в серію першого масового автомобіля, надрукованого на 3D-принтері.

Прототип цієї моделі – компакт-кар LSEV – покажуть на квітневому моторшоу в Пекіні, а виробництво розпочнуть лише наступного року.

Віддруковані На принтері всі деталі за винятком шасі, скла, шин і силової установки. Для розробки нового матеріалу для створення кузовних панелей, більш еластичного і при цьому міцного, X Electrical Vehicle уклали партнерську угоду з шанхайською фірмою Polymaker.

На 3D-принтері роздрукували легендарний спорткар

Повідомляється, що на “роздруківку“ бампера йде чотири години, дахи – п'ять годин, двері – вісім годин, а приладової панелі – десять годин.

Автомобіль зможе проїжджати без підзарядки близько 150 км з максимальною швидкістю 70 кілометрів на годину. Важить машина 450 кілограмів.

Випускати авто планується в Китаї. Вартість – близько 60 тисяч юанів (9,5 тисячі доларів США). У X Electrical Vehicle стверджують, що вже отримали сім тисяч замовлень на LSEV від різних компаній, включаючи поштові та кур'єрські служби.



Категория: Автомобили