Хлопець з Києва самостійно вступив до 10 вузів США і навчається з донькою Обами


Опубликованно 03.04.2018 12:57

Хлопець з Києва самостійно вступив до 10 вузів США і навчається з донькою Обами

Георгій Солодко з Києва став єдиним українцем на всьому курсі бакалаврату Гарварду, а студентську лаву ділить з дочкою екс-президента США Малією Обамою.

Студент київського Фінансово-правового ліцею Георгій Солодко в 2017 році поступив відразу в 10 вузів США, показавши результати краще, ніж 99% американських абітурієнтів.

Покажи свою мову. Закарпаття у дзеркалі Закону про освіту

"Гарвард, Стенфорд, Дартмут, Північно-Східний, Колумбійський, Колгейтский, Бостонський університети, університети Вандербільта і Тафтса, а також коледж Вассар – всі ці навчальні заклади хотіли бачити українця в числі своїх студентів. Георгій вибрав Гарвард і отримав грант від університету в розмірі $300 тис. Ця сума покриє витрати на всі чотири роки навчання, житло та харчування", — розповідає про успішне киянина proman.com.ua.

Вибираючи між кількома топовими заокеанськими університетами, Солодко вирішив навчатися в одному з вишів Ліги плюща – Гарварді. Георгій — єдиний українець на всьому курсі бакалаврату університету, а студентську лаву ділить з дочкою екс-президента США Малією Обамою.

"Крім хорошої успішності, потрібно мати у своєму активі заняття позашкільною діяльністю. Можна бути волонтером, брати участь у клубі дебатів або, наприклад, клубі іноземних мов. Якщо таких клубів на базі школи немає, їх можна з легкістю створити. Крім того, необхідно надати академічні рекомендації від вчителів, в яких вони розповідають про успіхи свого підопічного, його захоплення, життєвої позиції, успішності, доброзичливості, лідерських якостях. Причому сухої теорії буде недостатньо: розкривати особистість учня потрібно на конкретних прикладах", — розповів Солодко.

Нагадаємо, Київський національний університет ім. Т. Шевченка перевів всіх студентів на дистанційне навчання. Такі заходи вжито у зв'язку з тим, що ВНЗ не в змозі оплатити опалення навчальних корпусів та рахунки за електроенергію. Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з енергетики Андрій Герус. Особливий резонанс і обурення в пресі викликало повідомлення саме про найбільшому вузі країни.



Категория: Киев