У Києві продовжують масово закривати школи через грип


Опубликованно 04.04.2018 16:24

У Києві продовжують масово закривати школи через грип

Станом на 7 лютого в Києві пішли на карантин 36 навчальних закладів та близько 360 окремо взятих класів, а вимушені канікули можуть тривати близько тижня.

Із-за грипу та ГРВІ в Києві вже закрили 36 шкіл, повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі "Радіо Свобода".

Грип наступає і завойовує Україну

Він зазначив, що станом на 7 лютого в Києві пішли на карантин 36 навчальних закладів та близько 360 окремо взятих класів, а вимушені канікули можуть тривати близько тижня.

"У нас в цьому році безпрецедентна кількість вакцинованих в місті Києві. Практично в 30 разів більше, ніж у минулому році, але на жаль, мова йде про приблизно 30-35 тисяч вакцинованих", – констатує він.

За його словами, хоча вірус грипу щодо лояльний, разом з ним по Україні циркулює також вірус H1N1, який може викликати ускладнення і призвести до смерті хворого.

Як повідомлялося раніше, у запобігання розповсюдження інфекції прийнято рішення призупинити заняття в 20 школах столиці, в яких рівень захворюваності на грип і ГРВІ перевищив 20%, ще в 35 сталося часткове поклассовое закриття.



Категория: Киев