Київрада дозволила вивішувати прапор ОУН-УПА


Опубликованно 13.04.2018 13:24

Київрада дозволила вивішувати прапор ОУН-УПА

Київрада також визначив 13 дат, згідно з яким буде рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності вивішувати червоно-чорний прапор.

Київрада на сесії в п'ятницю дозволив використовувати червоно-чорний прапор "Організації українських націоналістів — Української повстанської армії (ОУН-УПА) під час ряду урочистих заходів, повідомляється на сайті міськради.

Окрасим Україну в червоно-чорний

Раніше представники партії ВО "Свобода" зареєстрували у Київраді та інших органах місцевої влади постанови про використання прапора ОУН-УПА поряд з державним.

Згідно з ухваленим проектом рішення, біля будівлі Київради, а також біля приміщень районних державних адміністрацій будуть піднімати революційний прапор ОУН, зазначили в прес-службі. Київська міськрада визначив 13 дат, згідно з яким буде рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності вивішувати цей прапор.

"Хочу відзначити, що цей перелік дат не є вичерпним. Тобто революційний прапор ОУН також може бути вивішений і в інші дні", — цитує прес-служба співавтора відповідного проекту рішення, депутата Київради Володимира Бохняка.

Напередодні Львівський та Івано-Франківський міськради дозволили використовувати, поряд з державним червоно-чорний прапор на дні деяких пам'ятних дат.

Президент Петро Порошенко в травні 2015 року дав ОУН-УПА статус борців за незалежність України, а її учасникам — право на соцгарантії.



Категория: Киев