Студенти медуніверситету Богомольця в Києві заблокували вхід у внз


Опубликованно 14.04.2018 02:39

Студенти медуніверситету Богомольця в Києві заблокували вхід у внз

В блокуванні входу в будівлю Національного медичного університету імені Богомольця беруть участь близько 30 студентів. Представники Міністерства охорони здоров'я вже викликали поліцію.

. У Києві студенти Національного медичного університету імені Богомольця заблокували вхід до внз для тимчасово виконуючого обов'язки ректора Михайла Захараша, повідомляє "Громадське ТБ".

Раніше у вівторок Міністерство охорони здоров'я України відсторонило від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову. Її усунули з-за того, що студенти стоматологічного факультету не змогли здати обов'язковий для продовження навчання іспит "Крок 1. Стоматологія". Сама Амосова заявила, що її відсторонили від виконання обов'язків "за відмову з боку заступника МОЗ здійснити протиправні дії". Студенти, що блокують вхід, в зриві іспиту звинувачують Центр оцінювання від Моз, а ректорат і ректор, за їх словами, "зробили все для того, щоб тестування провели".

Самогубство студентки в Києві: що насправді сталося?

В блокуванні беруть участь близько 30 студентів. Представники Моз вже викликали поліцію.

У свою чергу, народний депутат Світлана Заліщук, до якої звернулися студенти, зазначила, що невиконання відстороненим ректором рішення "призводить до повного хаосу і анархії".

"Ректор повинен виконати наказ Міністерства охорони здоров'я, якщо вона не погоджується, вона може оскаржити це в суді. Інакше захоплення університету призводить до повного хаосу і анархії. Точно не покращує імідж країні", — зазначила вона.

Відсторонення Амосової відбулося на тлі зникнення студентки зазначеного вишу, громадянки Туркменістану Мукаддас Насырлаевой. Від виконання службових обов'язків вже відсторонили заступника декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тимохину. Після тривалих пошуків 19-річної Насырлаевой стало відомо, що вона стрибнула з мосту Патона в Києві. До цього, за даними ЗМІ, у неї виникли суперечності з деканатом вузу з-за можливого відрахування. У медуніверситеті повідомили, що студентка була відрахована за порушення міграційного законодавства. Справа Насырлаевой розслідується як доведення до самогубства.



Категория: Киев