Акції Tesla різко обвалилися після трагічної аварії


Опубликованно 19.04.2018 11:21

Акції Tesla різко обвалилися після трагічної аварії

Після смертельної аварії капіталізація Tesla впала на цілих $14,6 млрд.

Як відомо, 23 березня на шосе Highway 101 в Маунтін-В'ю Tesla X на великій швидкості врізався в бетонний роздільник, попутно зачепивши ще 2 машини. Автомобілю повністю розтрощено передню частину, водія дивом врятували з палаючої машини (акумулятор запалав), але він помер у лікарні.

Згідно з розслідування компанії, машина їхала по трасі на автопілоті, який сигналізував водієві про необхідність перехопити управління. "У водія було близько 5 секунд і приблизно 150 метрів безперешкодного огляду на бетонну роздільник з відбійником, щоб встигнути вжити заходів для уникнення зіткнення, — йдеться у відповіді. — Однак системні логи показують, що він не вжив жодних дій для запобігання аварії". Саму машину так порвало з-за того, що так званий "ослабитель удару" на дорозі постраждав при іншій аварії, але дорожні служби не встигли його замінити.

І хоча провини Tesla в аварії не визнали, ставлення людей до беспилотникам погіршується. Акції компанії до кінця березня впали на 25% (це "рекорд" для Tesla), а Національна рада з безпеки на транспорті організували власне розслідування. До чого воно приведе - не ясно. Приміром, після недавньої аварії з участю автопілота Uber, влада Арізони заборонили компанії подальші випробування безпілотних автомобілів.



Категория: Автомобили