Грип наступає. У Києві почали закриватися школи


Опубликованно 21.05.2018 08:45

Грип наступає. У Києві почали закриватися школи

У КМДА повідомили, що навчальний процес повністю припинений в школах 8, 96 і 214, а в 16 школах – поклассово через зростання захворюваності на грип та ГРВІ. При цьому в адміністрації повідомили про 13 хворих на кір з початку лютого.

. Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Микола Поворозник заявив, що навчальний процес повністю припинений в трьох школах столиці через зростаючого числа хворих на грип та ГРВІ, однак про епідемію говорити поки рано.

"За п'ятий тиждень епідсезону зареєстровано понад 21 тисячі хворих на грип, що характеризує зростання захворювання, разом з тим на сьогоднішній день показник захворюваності нижче епідпорогу на 36%. Тому говорити про епідемію грипу в Києві не потрібно", – заявив він в коментарі 112.ua.

Грип у Вінниці: карантин можуть продовжити

За його словами, найбільше хворіють діти – близько 70% від усієї кількості. До медзакладу госпіталізовано 213 осіб, з них – 137 дітей. Він додав, що вакцинацію від грипу пройшли 27 тисяч осіб, серед яких 6,5 тисячі дітей.

"На сьогодні у нас повністю призупинено навчальний процес у трьох школах (№96, 8 і 214). І в 16 школах (119 класів) – поклассово", – повідомив Поворозник, уточнивши, що найбільшу кількість відсутніх на навчанні фіксується у Святошинському та Дарницькому районах.

"Ми не говоримо про карантин, я підкреслюю. Якщо в школі або в окремому класі кількість хворих дітей перевищила 20%, то керівництво школи спільно з районним управлінням охорони здоров'я приймає рішення в частині тимчасового обмеження навчального процесу", – уточнив він.

Крім того, Поворозник повідомив про 13 хворих на кір з початку лютого, щеплення проти кору отримали більше 90% дітей у столиці.

Раніше повідомлялося, що в Україні зростає кількість шкіл і населених пунктів, в яких діти змушені передчасно піти на канікули із-за грипу та ГРВІ. Станом на середу, 31 січня, на карантин вирушили школи у Вінниці, Житомирі, Запоріжжі, Слов'янську, а також у Дніпропетровській області та Закарпаття. Закривають ті навчальні заклади, де перевищено епідемічний поріг.



Категория: Киев