Представлений бюджетний кросовер Volkswagen Tharu


Опубликованно 28.05.2018 08:30

Представлений бюджетний кросовер Volkswagen Tharu

Перспективи компактного Volkswagen Tharu розкрив глава бренду Херберт Дисс. За його словами, компанія розраховує щорічно продавати за 400 тисяч машин. Ключовим ринком для Tharu стане Китай, а от у Західній Європі модель не з'явиться, щоб не відбирати покупців у більш вишуканого Тігуан.

Власне, на фото показана машина для китайського ринку, яка буде збиратися на спільному підприємстві SAIC-Volkswagen. Volkswagen Tharu будуть збирати і на південноамериканських заводах, в Аргентині і Мексики, щоб заповнювати місцеві ринку, в тому числі США. Для Східної Європи кросовери будуть збирати на російському заводі в Калузі, правда, тільки з 2020 року.

Докладної інформації про Volkswagen Tharu поки немає, навіть знімків інтер'єру представники фірми не надали. Втім, не секрет, що перед нами перелицьована Skoda Karoq, яка вже продається на українському ринку (від 670 515 грн). У них спільна платформа MQB, схожа пластику кузова, форма дверей і колісних арок, а от обличчя більше нагадує великий Volkswagen Teramont. Від Шкоди Tharu відрізняється зменшеною площею задніх бічних віконець і встановленими на окремих ніжках дзеркал світлодіодних повторителях повороту.

Цікаво, що Volkswagen Tharu створений на базі подовженої версії Skoda Karok (для китайського ринку випускають розтягнуті на 50 мм кросовери). Габарити Tharu такі: довжина — 4453 мм; ширина — 1841 мм; висота — 1632 мм; колісна база — 2680 мм. Можливо, що для інших ринків зроблять більш компакную версію.

Ймовірно, двигуни теж будуть від китайського Карока: бензинові турбомотори 1.2 TSI (116 к. с.) і 1.4 TSI (150 л. с.), які поєднуються з семиступінчастим “роботом“. Можливо, що версії для інших країн отримають і більш доступний бензиновий “атмосферник“ 1.6, але ми це дізнаємося не раніше наступного року.

Нагадаємо, що новий Volkswagen Touareg покинув ринок США, і новий кросовер якою мірою замінить його на одному з найбільших ринків планети.



Категория: Автомобили