У МВС прокоментували зняття охорони з суду в Києві


Опубликованно 29.05.2018 22:18

У МВС прокоментували зняття охорони з суду в Києві

Як зазначили в МВС, протягом дня була проведена заміна гвардійців у суді, відповідно з планом організації чергування.

У Міністерстві внутрішніх справ спростували зняття охорони підрозділами Національної гвардії з приміщення Шевченківського районного суду в Києві, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Биті вікна і діряві капоти: наслідки атаки на машини суддів в Києві

"Протягом дня була проведена заміна гвардійців на цьому об'єкті, відповідно до плану організації чергування", – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що глава МВС має підстави оцінювати рішення органів держвлади, "які демотивують працівників і підривають авторитет правоохоронних органів": "Тому він, згідно з обов'язками, буде і надалі захищати законні інтереси особового складу всіх підрозділів системи МВС".

"Вища рада правосуддя абсолютно безпідставно заявив про тиск на судову гілку влади, замість того, щоб не допускати неправомірних процесуальних рішень, які фактично схвалили збройний напад на поліцейського", – йдеться в повідомленні.

"Структури МВС... і надалі буде забезпечувати... охорону суден, поки не буде прийнято інше законне рішення і поки не будуть реалізовані в повному обсязі норми ст. 160 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", – підсумували у відомстві.

Раніше повідомлялося, що Національна гвардія в понеділок зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва. Про це йшлося у відповідному зверненні до суду Вищої ради правосуддя, яке зачитали на екстреному засіданні ВСП.



Категория: Киев