Слухання справи Бузини нинішнім судом безглуздо - адвокат


Опубликованно 30.05.2018 11:00

Слухання справи Бузини нинішнім судом безглуздо - адвокат

Як зазначається, що чинне законодавство не передбачає такої процедури, за якою вирішив йти суд. При цьому адвокат додав, що захист обвинувачених готова брати участь у судовому процесі в подальшому.

Подальший розгляд кримінальної справи про вбивство відомого українського журналіста і письменника Олеся Бузини нинішньої колегією суддів Шевченківського районного суду Києва не має перспективи, вважає адвокат обвинувачених Андрій Федур.

"Я особисто переконався, що цей процес в цьому складі суду вже не має ніякої перспективи. У наших підзахисних є конституційне право на суд присяжних, тобто щоб їх судив народ України, а нам сьогодні розповідають щось інше, що є ця "радянська трійка", яка вас трохи посудит, вирішить питання доказів, яких свідків викликати у судове засідання, яке вирішить питання запобіжного заходу, призначити справу до розгляду, а потім у вас якимось чином з'являться суд присяжних", — сказав Він журналістам у п'ятницю.

Він заявив, що чинне законодавство не передбачає такої процедури, за якою вирішив йти суд. При цьому Він додав, що захист обвинувачених готова брати участь у судовому процесі в подальшому.

Раніше в п'ятницю Шевченківський райсуд відхилив клопотання захисту обвинувачених про передачу справи про вбивство Бузини на розгляд суду присяжних замість звичайної колегії суддів.



Категория: Киев