У США працюють над электропикапом з рекордним кліренсом


Опубликованно 01.06.2018 09:30

У США працюють над электропикапом з рекордним кліренсом

Крім пікапа американці працюють над повнорозмірним семимісним позашляховиком, про що повідомляє видання Engadget. Серійні електромобілі обіцяють показати на Лос-Анджелеському автосалоні.

Цікаво, що першим на ринок обіцяють випустити саме пікап, під кодовою назвою A1C. Машина буде близька за розмірами та формами кузова до пікапу Honda Ridgeline. Крім 360-міліметрового кліренсу глава компанії Rivian обіцяє і подоланний брід на рівні 1,1 метра.

Не обійшлося і без хайпових заяв. Приміром, керованість обіцяють не гірше, ніж у Porsche Cayenne, а розгін до 60 миль в годину (97 км/год всього за 2,8 секунди! І це при тому, що машина повинна долати 100 відсоткові улоны (45 градусів).

Батарею обіцяють величезну, на 80 кВт*год, чого повинно вистачити для пробігу до 322 км Потужність електромотора буде доходити до 800 л. с. (у топових версій), і максимальний запас ходу до 725 км. Буде і автопілот третього рівня автономності.

Плани цілком реалістичні, враховуючи серйозність намірів Rivian: компанія придбала колишній завод Mitsubishi в місті Нормал штат Іллінойс. Крім пікапа і позашляховика в планах компанії задньопривідний спорткар. З бензиновим двигуном.

Нагадаємо, як з кабріолета BMW зробили потужний пікап.



Категория: Автомобили